perjantai 22. helmikuuta 2008

Herkulliset porkkanapiiraat

12 kpl

taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita (ota 1 rkl syrjään porkkanoiden kuullotukseen)
1 dl maitoa
15 g hiivaa

täyte:
400 g porkkanaa raastettuna
2 dl maitoa
suolaa
150 juustoraastetta
100 g kermaviiliä
3 kynttä valkosipulia
1 dl ruohosipulia tai persiljaa silputtuna

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Nypi jauhot ja rasva sekaisin ja kaada hiivaliemi joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä lepäämään.

Kuullota porkkanat ja valkosipuli pehmeäksi rasvatilkassa. Kiehauta maito ja sulata juusto joukkoon. Lisää kermaviili ja mausta tarvittaessa suolalla. Sekoita porkkanaraaste ja juustokastike yhteen ja mausta seos ruohosipulilla/persiljalla.

Jaa taikina 12 osaan ja painele isoihin leivos- tai muffinivuokiin. Annostele täyte taikinakuppeihin. Paista piiraita 200 asteessa n. puoli tuntia.