
3 dl kaurahiutaleita
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
n. 7 dl erikoisvehnäjauhoja
n. 6 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl maissiöljyä tai muuta rasvaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanaraaste, hiutaleet, sokeri sekä pari desiä jauhoja. Sekoita hyvin ja annan taikinaliemen käydä 10-20 minuuttia. Sekoita juuri tasaiseksi ja lisää suola. Alusta jauhot ja öljy joukkoon ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisa. Anna kohota liinan alla 30-45 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilma pois. Jaa taikina kahteen osaan ja anna levätä 5 minuuttia. Pyöritä osat tangoksi, jaa kumpikin 12 osaan ja pyörittele pieniä pullia. Aseta pullat pellille, litistä kevyesti ja jätä kohoamaan liinan alle 45 minuutiksi. Paista sämplylöitä 200-225 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.