torstai 21. helmikuuta 2008

Purjo-perunakeitto

4-6 annosta

keitto:
1 l itse keitettyä kasvis- tai kanalientä
2 pussia (yht. 800 g) peruna-purjopakastetta
2 dl kevytkermaa (10 %)
50 g juustoraastetta
1 dl silputtua ruohosipulia (tai persiljaa)

krutongit:
n. 2 rkl voita tai öljyä
valkosipulimurskaa
4 viipaletta vaaleaa leipää

Lisää peruna-purjosekoitus kiehuvaan liemeen. Anna kiehua kypsäksi n. 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa krutongit. Paloittele vaalea leipä pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla rasva ja kuullota siinä hetki valkosipulia. Lisää leipäkuutiot ja ruskista ne kevyesti. Siirrä pois levyltä, mutta pidä pannulla lämpimässä.

Kun perunat ovat kypsyneet, soseuta keitto. Lisää kerma ja juusto ja kiehauta keitto nopeasti sekoitellen samaan aikaan. Lisää silputtu ruohosipuli (tai persilja). Tarjoile krutonkien kera.