
150 g tummaa suklaata
vaniljaa
2 kananmunaa eroteltuna
40 g sokeria
2 dl (10 %) kermaa
Paloittele suklaa ja mittaa maito mikronkestävään astiaan. Kuumenna seosta mikrossa, kunnes suklaa sulaa. Mausta vaniljalla ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja siirrä odottamaan jääkaappiin. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pieni loraus suklaamaitoa vaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jatka sekoittamista ja lisää loppu suklaamaito sekaan. Sekoita kerma joukkoon. Viimeiseksi nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Jaa taikina kuuteen uuninkestävään annosvuokaan (esim. kahvikuppiin) ja laita ne yhteen isoon uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa vettä kuppien puoleen väliin asti. Kypsennä vanukkaita uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia, kunnes vanukkaiden pinta on hyytynyt. Tarjoile esim. kermavaahdon, vaniljajäätelön tai tomusokerin kera.
Ohje mukailtu: Tessa Kiros, Hillasoilta oliivilehtoihin.