lauantai 2. helmikuuta 2008

Marenkileivokset (12 kpl)

Pohja:
100 g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
2 munankeltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl maitoa
(1 rkl kaakaojauhetta)
(90 g tummaa suklaata rouhittuna)

Marenki:
2 munanvalkuaista
1 1/2 dl sokeria
ripaus vaniljaa
3 dl marjoja tai raparperia paloina

Leivokset voi valmistaa joko vaalealla tai suklaisella pohjalla. Ainesosaluettelossa on suluissa suklaapohjaan lisättävät ainekset.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi suklaa. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja maito vuorotellen joukkoon varovasti nostellen, lisää lopuksi suklaarouhe. Jaa taikina 12 muffinivuokaan (varaa isoja vuokia).

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan. Lisää vanilja ja nostele varovasti sekaan marjat tai raparperipalat. Annostele marenki taikinan päälle, jätä pieniä huippuja. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Raparperi on bentsoehappoyliherkille turvallisempi käyttää kuin vatut. Vatutkaan eivät kai ole sieltä pahimmasta päästä, jos ruotsalaistutkimuksia on uskominen.