lauantai 2. helmikuuta 2008

Appelsiinikalkkuna (4-5 annosta)

450 g kalkkunaa suikaleina
sitruunamehua
suolaa
1 punasipuli viipaleina
2 tl öljyä
(valkosipulia)
(inkivääriä)
1 prk ananasmurskaa
1 dl vettä
2 appelsiinia fileoituna
2 dl 10 % kevytkermaa
2 tl maissitärkkelystä
suolaa

Suikaloi kalkkuna ja marinoi n. 15 minuuttia sitruunamehulla ja suolalla. Viipaloi sipuli ja fileoi appelsiini. Ruskista kalkkunasuikaleet, lisää sipuli ja mausteet. Kuullota, kunnes sipuli pehmenee. Lisää ananasmurska ja vesi, sekoittele hetki ja lisää sitten kevytkerma, johon tärkkelys on liuotettu. Kiehauta nopeasti ja lisää appelsiiniviipaleet sekä tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitetyn (jasmiini)riisin kera.