lauantai 2. helmikuuta 2008

Kinkku-pastavuoka (4-5 annosta)

250 g tummaa makaronia
400 g kinkkua suikaleina
200 g kesäkurpitsaa tai maissia
200 g purjoa suikaleina
1 tl öljyä
1 prk ananaspaloja mehussa
suolaa ja muita mausteita maun mukaan, yrtit sopivat hyvin

Juustokastike
4 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
100 g kevytjuustoraastetta (puolet kuorrutukseen)

Laita makaronit kiehumaan. Pilko kinkku sekä kasvikset ja kuullota nopeasti pannulla. Mausta. Sekoita kypsät makaronit, kinkku ja kasvikset ja tarkasta seoksen maku. Levitä uunivuokaan.

Valmista juustokastike. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon, siirrä kattila levylle ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Lisää puolet juustoraasteesta. Kaada juustokastike uunivuokaan ja levittele hieman makaronien keskelle. Kuorruta lopulla juustoraasteella. Paista 200 asteessa n. 40-50 minuuttia.