2 pitkoa, n. 10 annosta
taikina:
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
täyte:
2 tlk pieniä ananaspaloja
1 prk rahkaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kaurahiutaleita
koristeluun tomusokeria
tarjoiluun vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Kaaviloi taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista, n. 0,5 cm paksua levyä leivinpaperille. Siirrä leivinpaperi uunipellille.
Valuta ananaspalat huolellisesti. Sekoita täytteet muut ainekset yhteen. Levitä ananaspalat taikinoiden keskelle ja annostele rahkaseos ananasten päälle. Ripottele kaurahiutaleet päälle. Käännä taikinalevyn reunat ja päädyt ylös täytteen päälle. Paista pitkoja 200 asteessa n. 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Anna jäähtyä haaleaksi ja koristele tomusokerilla. Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.