torstai 21. helmikuuta 2008

Nopeat rahkapullat

16-18 kpl

taikina:
2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai muuta rasvaa

täyte:
200 g rahkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl vaniljasokeria

voiteluun 1 muna
koristeluun raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita sokeri, suola kardemumma ja muna joukkoon. Vatkaa sekaan 2/3 jauhoista ja lisää sulatettu voi. Sekoita loput jauhot joukkoon ja vaivaa puuhaarukalla (taikina jää löysäksi).

Jaa taikina isoihin (amerikan)muffinivuokiin. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Voitele kohonneet pullat munalla. Painele pulliin pienet kolot ja nostele niihin rahkatäytettä. Ripottele raesokeria reunoilla. Paista pullia n. 12 minuuttia 225 asteessa.