perjantai 7. maaliskuuta 2008

Savulohilasagne

4-6 annosta

250 g (täysjyvä)lasagnelevyjä (neljään kerrokseen)
400 g lämminsavulohta
1 rkl maissiöljyä
1 purjo viipaleina
300 g kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
300 g porkkanaa pieninä kuutioina
ripaus suolaa

maitokastike:
1 l maitoa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
muskottipähkinää

100-150 g kevyttä (n. 15 %) juustoraastetta

Paloittele lohi pienemmäksi. Kuullota kasviksia öljyssä ja mausta suolalla.

Valmista maitokastike. Mittaa jauhot ja loraus maitoa kattilaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää loppu maito vähitellen hyvin sekoitellen. Kuumenna maitokastiketta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja mahdollisesti muskottipähkinällä ja sulata joukkoon kolmannes juustoraasteesta.

Kokoa lasagne: valitse neliskanttinen/suorakaiteen muotoinen vuoka, johon lasagne on helppo koota. Levitä vuoan pohjalle ensin hyvin ohut kerros maitokastiketta ja levitä ensimmäinen lasagnekerros sen päälle. Levitä levyjen päälle kolmannes lohesta ja kasviksista. Lisää n. 2 dl maitokastiketta. Toista kaksi kerrosta. Laita päälimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja levitä loppu maitokastike huolellisesti levyjen päälle. Kastiketta pitäisi olla jäljellä 3-4 dl. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä uunissa 175-200 asteessa n. 50 minuuttia. Nosta pois uunista ja anna tekeytyä n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.