pohja:
1 kananmuna
2 keltuaista
1,25 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
päälle:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
täyte:
5-7 dl raparperia paloina
1,5 dl sokeria
tilkka vettä
vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
pinnalle tomusokeria
Valmista ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot joukkoon kevyesti nostelleen. Levitä taikina kahdeksi samankokoiseksi pyöreäksi kiekoksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Vaahdota marenki ja levitä taikinakiekkojen päälle. Voit muodostaa pieniä huippuja lusikalla. Paista pohjia 175 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes marenki on muuttunut kullanruskeaksi ja pohjataikina kypsynyt. Irrota levyt varovasti ja anna jäähtyä. Valmista sillä aikaa täyte.
Kiehauta raparperipalat nopeasti veden ja sokerin kera niin, että osa raparpereista soseutuu, mutta osaa säilyy ehjänä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sekoita rahka joukkoon. Sekoita raparperihilloke kermaseokseen ja tarkista maku.
Aseta toinen kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä raparperikerma levylle ja nosta toinen kakkulevy varovasti päälle. Tuputa pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.