keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Kalanyytit

4 annosta

800 g keitettyjä perunoita viipaleina
400-500 g (kylmäsavu-/graavi-)lohta suikaleina
2-3 kevätsipulia renkaina
3-4 varhaisporkkanaa viipaleina
1 prk ruokakermaa
suolaa

foliota

Leikkaa foliosta neljä isoa palaa. Jaa perunaviipaleet folioarkeille ja ripottele pinnalle suolaa, jos käytät tuoretta lohta. Levitä lohisuikaleet perunoiden päälle ja ripauta jälleen suolaa päälle, jos lohi on tuoretta. Lisää vihannekset lohen päälle ja lisää suolaa. Jaa ruokakerma nyytteihin täytteiden päälle ja taittele arkkien reunat yhteen, jotta saat tiivitä nyyttejä. Kypsennä nyyttejä grillissä tai uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia lohen kypsymisnopeudesta riippuen.