keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Mukaeltu tsatsiki

300-400 g painoinen kesäkurpitsa raastettuna
suolaa

1 prk kermaviiliä
1 prk maitorahkaa
(hienonnettua valkosipulia)
suolaa
sitruunamehua
öljyä

Halkaise kesäkurpitsa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Raasta karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon ripaus suolaa. Jätä valumaan siivilään n. puoleksi tunniksi ja puristele sitten neste mahdollisimman tarkkaan pois.

Sekoita raaste muiden aineiden kanssa yhteen. Lisää sitruunamehua, suolaa ja öljyä oman maun mukaan. Anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Tsatsiki sopii erityisen hyvin tuoreiden pitaleipien, salaatin ja jauhelihapihvien kaveriksi. Kannattaa kokeilla myös kalan ja uusien perunoiden kanssa sekä broilerivartaiden kera. On myös hyvää leivän päällä.