keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Munakasrulla

4-6 annosta

pohja:
4 kananmunaa
4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
suolaa

täytevaihtoehto 1:
öljyä
400 g jauhelihaa
2 kevätsipulia varsineen
2 dl porkkanaraastetta
1 dl kermaviiliä
suolaa

täytevaihtoehto 2:
400 g savukalaa
2 keväsipulia varsineen
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 dl kermaviiliä
suolaa

50 g juustoa kuorruttamiseen

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kumoa kypsä munakaslevy leivinpaperille.

Valmista mieleinen täytevaihtoehto. Ensimmäisessä vaihtoehdossa ruskista jauheliha ja porkkanaraaste, mausta suolalla ja sekoita kevätsipuli ja kermaviili joukkoon. Kakkosvaihtoehdossa hienonna savukala hieman pienemmäksi ja sekoita muut ainekset kalan joukkoon.

Levitä täyte munakaslevylle ja kääri levy rullalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi nopeasti kuumassa uunissa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.